Elektronikk


Denne siden er satt sammen for å samle alle de små bruddstykkene tilhørende de ulike elektronikk-prosjektene jeg har holdt på med. Teknisk sett så burde denne også regnes som Vintage Computing når jeg strengt tatt ser på hva jeg har holdt på med de siste årene, men her samles det de tingene jeg i ulik grad har snekret sammen ved bruk av loddebolt og store mengder brannsår-salve.

Kanskje digital-elektronikk var tittelen jeg en gang så på en lærebok jeg ikke hadde, stemmer det - hvem vet? Sikkert folk som har faglig peiling på disse tingene, jeg bare kobler på og håper på å ikke få bruk for et brannslukningsapparat. Derav så er nok det mest orientert rundt 5 volt, akkurat nok til å smelte hva jeg holder på med og ikke så veldig mye annet.

Har lagt til prosjektene nedenfor, sånn omtrent i henhold til den rekkefølgen og tidsperioden jeg fiklet mest med dem - blir man egentlig noensinne ferdig med sånt? Klikk på titlene for langt flere detaljer enn du ville ønske om hver av dem!
RC20142017
Bygging og dekonstruksjon av datamaskinen RC2014, en Z80-basert datamaskin med mye moderne funksjonalitet.
RC6502 Apple 1 Replica2017
Basert på boken Apple 1 Replica Creation, så har jeg brukt mye tid på å skape en fungerende replika av den første Apple-datamaskinen. Første versjon var basert på frittstående moduler inspirert av RC2014, men er senere implementert som en datamaskin på en enkel PCB (SBC).
RC1802 Cosmac ELF2018
Cosmac ELF var en av de første rimelige hjemmedatamaskinene - du måtte kjøpe delene separat og lodde den sammen selv, men det var 1976 og takket være artiklene i bladet Popular Electronics så da hadde du muligheten. Jeg bygger en av dem, fordi de er interessante, har mange brytere og jeg ville ha noe som var fryktelig manuelt i bruk!

3 kommentarer:

 1. I like your apple replica I projects.
  Thanks for your share.
  Please send me the arduino HEX files for the apple replica.

  Best regards
  georgeskingv@gmail.com

  Georges
  Belgique

  SvarSlett
 2. Hello, I have built your Rev H Apple I SBCs, I have built 2 actually, but cannot get them to work. It displays the Apple I computer logo in Serial monitor, but nothing else happens.

  I wonder whether it is the MCP23S17 chip or the firmware, as I don't know how to include your files into the IDE library. Someone says just including the .h file, but I have downloaded a generic MCP23S17 library but it does not work either.

  Please advise me as this is urgent and I am struggling.

  Thanks,


  Ian

  SvarSlett
 3. Hi, congratulation for your RC6502 Replica 1 project.
  I have relaized one and it works perfectly. I'm looking for a way to save and load program. I think there is no cassette inteface option in your project, so I was trying to import or paste string of commands in Putty but it doesn't work. I used also Plink but I didn't find a way to "import" program in the terminal window/session. Do you have any suggestion to implement a sort of load/save solution using RC6502 Replica 1?
  Many thanks in advance, Stefano

  SvarSlett