RC6502 Apple 1 Replica

Etter å ha brukt ekstreme mengder tid på mer eller mindre komplette datamaskiner basert på teknologien fra årene rundt  rundt da jeg ble født, så tenkte jeg det var på sin plass å bygge en maskin på egen hånd. Hvorfor? Fordi jeg kan... Håper jeg!

Inspirert av RC2014-maskinen jeg har arbeidet med den siste tiden så tenkte jeg at et lignende modulær design mildt sagt vil være å foretrekke, det er mye enklere å utføre feilsøking når man kan fokusere på avgrensede sett av funksjonalitet. Dessuten kan jeg gjenbruke RC2014 Backplane.

Når jeg var liten, faktisk så pass liten at jeg fortsatt ikke hadde perfeksjonert kunsten å få datamaskiner til å konstant spy ut nye interessante feilmeldinger, hadde vi en Commodore 64. Den hadde rå grafikk, de beste spillene og rocket den beste musikken - alt takket være MOS 6502-prosessoren samt en rekke andre brikker som i dag er umulig å få fatt på uten å avlive en annen datamaskin i forsøket. Med andre ord ikke et alternativ.

Den første Apple maskinen var derimot basert på komponenter fritt tilgjengelig for kjøp over disk, med andre ord skal det ikke være noe problem å få tak i delene. I kontrast med dagens Apple-maskiner, så var den første av dem laget for å være så billig som absolutt mulig gjennom bruk av så få komponenter som mulig. Den billigste prosessoren de fikk tak i var MOS 6502, så dersom du lurte på referansen til Commodore 64 maskinen jeg nevnte så var det altså den samme prosessoren.

Med andre ord, la oss bygge en fungerende Apple 1-datamaskin fra grunnen av basert på komponenter som fortsatt er i salg - ikke for å avsløre slutten på historien, men den fungerer! Se nedenfor for en oversikt over de innleggene jeg har skrevet relatert til maskinen, organisert i en noenlunde logisk struktur.


Generelt