tirsdag 13. november 2012

Uke 46

Det er mandag, eller det vil si at jeg var ment å skulle foreta ukens veiing på en mandag så da får man gjøre det på en tirsdag isteden. Ser ut til at vekten fortsatt går ned i henhold til den skisserte planen, faktisk noe raskere enn jeg er ment å gå ned i forhold til planen så vektklubben kommer nok til å klage på det denne uken også. Ser ut til en reduksjon på 2,3 kilo siden forrige uke så ser ut til at forrige ukes metodikk i forhold til store lunsjer, mye pasta og enorme mengder godterier har fungert for meg - er vel sikkert mer sannsynlig at økt forbrenning fra sykling på ergometersykkelen har hatt større effekt enn matmisbruket.


Har ikke blogget tidligere om de faktiske tallene i forhold til slankeprosjektet mitt, men er mulig dette blir en ukentlig statusoppdatering i bloggen så er kanskje på sin plass å ta ting fra starten av. Diagrammet over er tatt fra www.vektklub.no og ved innmelding der får man utdelt ukedag der en skal foreta den ukentlige veiingen og så gjør man dette inn hver uke. Diagrammet viser ett skravert område som representerer vektnedgangen som er anbefalt å følge i og med at målet er endring av livsstil og ikke nødvendigvis så fort som fysisk mulig.

Ett sykkelsete til besvær

Ergometersykkelen står der jeg forlot den, og baken min husker fortsatt den ubeskrivelige smerten påført gang etter gang. Visstnok skal dette gå over med litt mer innbitt banning, så da har man bare svakt ubehag å se fram til. Ryktene tilsier visstnok også at det er helt normalt med litt forbigående impotens å se frem til så gudene må vite hvorfor spinning og sykkeltrening trekker til seg den store tilhengerskaren som aktivitetene virkelig ser ut til å gjøre. Min teori er at det er fordi det er så lite som må tenkes over mens man holder på.

Skal gi det noen forsøk til for jeg gir meg ikke så lett, men noe må gjøres for å overleve påkjenningen så da er det avgårde til Jula for å se etter ekstra setetrekk for å myke opp torturinstrumentet. Fant ett gele-innlegg, avbildet, til rundt hundrelappen som ser ut til å myke opp opplevelsen selv om det fortsatt er en utfordring... Hvis jeg nå bare kunne finne ut hvordan jeg kan kombinere tre eller fire av disse uten å falle av sykkelen så ville fremtiden se litt lysere ut, men man får ta det man får og gjøre det beste utav det.

mandag 12. november 2012

Fordelen med å drikke brus

En amerikansk reklamefilm laget for å fortelle om de ulike fordelene ved å regelmessig drikke sukkerholdig brus. Morsom film med en fengende musikk.


Treningsklær i store størrelser

Ett av de første problemene jeg traff på da jeg skulle prøve på å komme i form og det var at jeg rett og slett ikke hadde klær som passet til formålet - dongeribukser fungerer fint i de fleste sosiale sammenhenger, men som materiale er det ikke spesielt praktisk i en aktiv livsstil. Jeg var innom det meste av de lokale sportsbutikkene, men kunne ikke finne noe som helst som var i nærheten av min størrelse - på Intersport fant jeg til og med en jakke i 5XL, men denne var fortsatt altfor liten. Hadde like mye hell på G-Sport, eller G-Max som dem tydeligvis kaller seg nå. Mildt sagt lite motiverende å skulle gå ned i vekt når en ikke en gang får ta i klær som passer.

Var heldig nok til å stikke innom en annen butikk, som forøvrig spesialiserer seg i arbeidsklær, som selger produkter fra Stormberg og det ser ut til at dette er omtrent den eneste utover Helly Hansen som leverer ting i store størrelser. Disse leverer klær som passer normale og overvektige personer og er ikke designet for å passe folk som allerede er i toppform - en fordel er også at prisene er fornuftige sammenlignet med eksempelvis produkter fra Bergans. Du kan finne en oversikt over dine lokale Stormberg-forhandlere ved å besøke nettsiden http://www.stormberg.com/no/butikker/butikkoversikt.

søndag 11. november 2012

Tradisjonell frokost

I hastverket med å konsumere diverse slankeprodukter slik som eksempelvis diettbars, se Test av "Noka Choco Crisp Bar", eller shakes, se Test av "30 days Diet Shake Sjokolade", er det lett å overse de mer tradisjonelle frokostene og lunsjene som en faktisk har vært vant til hele tiden. Ett av nøkkelordene er moderasjon og dersom en sammenligner innholdet av kcal i de nevnte slankeproduktene, henholdsvis 214 kcal og 220 kcal, så er ikke dette spesielt mye mindre enn to brødskiver med ett magert pålegg.

Dette tatt i betraktning så kan jeg anbefale en god spesielt god frokost og det er rett og slett to skiver toast av grovbrød med omtrent en spiseskje lett syltetøy, se bloggpost Nora Naturlig Lettere Jordbærsyltetøy, på hver av disse. Server med en god kopp te så har du oppnådd ett komplett tradisjonelt frokostmåltid, om enn kanskje ett engelsk tradisjonelt måltid. Smaker godt og så lenge du ikke har sukker i teen, men heller bruker Suketter så ender du opp på omtrent 215 kcal. Med andre ord kan du spise helt normal mat og fortsatt ende opp på det samme inntaket av energi som ved bruk av dedikerte diettprodukter.


lørdag 10. november 2012

Nora Naturlig Lett Jordbærsyltetøy

Lettprodukter er som oftest assosiert med sukkererstatninger, men slik er det ikke alltid - i enkelte produktgrupper slik som i produksjonen av syltetøy virker det til at markedet trekker mot lettere produkter med mindre tilsatt sukker, og for oss som forbrukere betyr dette rett og slett mer av de gode råvarene.

Helt 100% av de gode tingene blir det nok ikke og hjemmelaget vil det nok aldri smake, men Nora Naturlig Lett Jordbærsyltetøy er noe av det nærmeste jeg har kommet - spesielt tatt i betraktning av at mye av syltetøyet nå på markedet for det meste er ren gele med fargestoffer og smakstilsetninger og ikke spesielt særlig mye bær. Smaker eksepsjonelt god på nystekte brød slik de jeg skrev om igår.

fredag 9. november 2012

Ta kontroll på brødet!

Kjøpebrød er fullt av tilsetningsstoffer for ikke å snakke om sirup, sukker og store mengder hvetemel. Flere undersøkelser har også vist at bakerikjedene bevisst skreddersyr innholdet i brødene for å akkurat treffe terskelverdiene for de ulike nivåene i brødskalaen med det resultat at du ender opp med mindre mettende brød enn det du egentlig fortjener samt at du egentlig ikke helt har oversikten over hva du egentlig spiser. Holdbarheten på butikkbrød er også sjeldent spesielt god sammenlignet med gode hjemmebakte brød.

Løsningen er selvfølgelig å lage dem selv, eller som jeg gjorde; benytt målrettet hinting mot den bedre halvdelen om at det ikke er mulig å få tak i gode kjøpebrød eventuelt antydninger i forhold til dyre ubrukte kjøkkenmaskiner. Du kan kjøpe inn mel, havre, gjær og ett variert utvalg og så perfeksjonere dine egne komponeringer for å oppnå det perfekte brødet, men en god start er å rett og slett bare kjøpe inn en av de ferdige blandingene som er å få kjøpt i butikken slik som de avbildede pakkene fra Regal. Vår beste erfaring er å blande sammen en pakke Havrebrød med en pakke 4-kornsbrød for den perfekte middelveien mellom disse.

Brødene blir ikke av de billigste, men du har varedeklarasjonen på pakken og med litt serieproduksjon har du alltid ett brød liggende i fryseren. Brødet holder lengre enn ordinære kjøpebrød og du ender mest trolig opp med å kaste mindre på grunn av mugg.