fredag 9. november 2012

Ta kontroll på brødet!

Kjøpebrød er fullt av tilsetningsstoffer for ikke å snakke om sirup, sukker og store mengder hvetemel. Flere undersøkelser har også vist at bakerikjedene bevisst skreddersyr innholdet i brødene for å akkurat treffe terskelverdiene for de ulike nivåene i brødskalaen med det resultat at du ender opp med mindre mettende brød enn det du egentlig fortjener samt at du egentlig ikke helt har oversikten over hva du egentlig spiser. Holdbarheten på butikkbrød er også sjeldent spesielt god sammenlignet med gode hjemmebakte brød.

Løsningen er selvfølgelig å lage dem selv, eller som jeg gjorde; benytt målrettet hinting mot den bedre halvdelen om at det ikke er mulig å få tak i gode kjøpebrød eventuelt antydninger i forhold til dyre ubrukte kjøkkenmaskiner. Du kan kjøpe inn mel, havre, gjær og ett variert utvalg og så perfeksjonere dine egne komponeringer for å oppnå det perfekte brødet, men en god start er å rett og slett bare kjøpe inn en av de ferdige blandingene som er å få kjøpt i butikken slik som de avbildede pakkene fra Regal. Vår beste erfaring er å blande sammen en pakke Havrebrød med en pakke 4-kornsbrød for den perfekte middelveien mellom disse.

Brødene blir ikke av de billigste, men du har varedeklarasjonen på pakken og med litt serieproduksjon har du alltid ett brød liggende i fryseren. Brødet holder lengre enn ordinære kjøpebrød og du ender mest trolig opp med å kaste mindre på grunn av mugg.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar