fredag 25. januar 2013

Uke 4

Denne statusoppdateringen ble noe forsinket publisert da uken som startet ikke helt ble som ønsket, men her er i det minste det jeg hadde på hjertet da jeg sto på vekten på mandag.

Uken startet bedre enn den forgående med gode hjemmelagde middager inneholdende mye gode grønnsaker og andre ting jeg ikke kan nevne i større detalj i og med at det ikke var jeg som lagde maten, men med suppe kommer godt hjemmebakt brød med solide skorper så da forsvant deler av den midlertidige fyllingen jeg fikk satt inn uken før. Det var utelukket å betale for en ny akutt-time så da ble det selv-medisinering av smertestillende og enda mer suppe. Tannverken kan være en grei måte å tvinge seg tilbake på ergometersykkelen etter jul da den utvilsomt overgår smerten fra sykkelsetet  om man enn kan tvinge seg til å finne noe positivt i en sånn situasjon. Klarte uansett målet med å gå ned ett kilo denne uken så da gikk i det minste ikke alt galt denne uken, men nå som solen har offisielt kommet tilbake er det lov å ha håp i hjertet.


mandag 21. januar 2013

Allévo-dagen

Vitus-apotekene, håper jeg fikk med meg det rette navnet på kjeden, organiserer i dag det de selv kaller Allévo-dagen, og hva det innebærer hadde jeg ikke energi til å forhøre meg om i detalj utover at dette sikkert innebærer ett eller to gode tilbud på produkter fra denne produsenten (pass på å ta ett overblikk over hva prisen på nett er før du hamstrer da apotek-kjedene sjeldent er blant de rimeligste i utgangspunktet).

Uavhengig av om kjeden ender opp med priser en er villig til å bite på så er det varslede muligheter om å smake på de ulike produktene så her er det gode muligheter til å smake hvorvidt noen av disse kan inntas uten brekningsfornemmelsen mange av oss har erfart i kontakt med ett eller flere slankeprodukter. Har tidligere testet Allévo High Protein Low Calorie Bar med akseptable resultater så jeg er villig til vurdere eventuelle andre smaksvarianter.

søndag 20. januar 2013

Det går mot lysere tider

Dersom jeg hadde hatt ett speilreflekskamera så kunne jeg sikkert tatt ett enda mer motiverende bilde enn dette, men da måtte jeg sikkert omdisponert noen midler som i dag går til andre fritidsaktiviteter og annet tull (sikter da spesielt på NRK-skatten som nettopp dumpet ned i postkassen til alles glede og fryd).


Bildet over viser mobilkameraets sterkeste forsøk på å gjengi dagslyset som i disse tider sakte, men sikkert beveger seg gradvis nordover mot vår forfrosne utpost - er sikkert verre i Finnmark, men de fleste med vettet i behold har uansett allerede flyttet hit til Tromsø. Som dere ser holder fortsatt borettslaget på oppussing av takene og med den siste tidens fremgang på den fronten så er sikkert ikke dette arbeidet fremme før neste vinters snø også faller.

lørdag 19. januar 2013

Test av "Atkins Endulge Crispy Milk Chocolate"

Produktserien Endulge fra Atkins er til forskjell fra de fleste andre produktene jeg har testet ikke ment å erstatte komplette måltider, men er heller ment som ett sunnere alternativ når du føler for å innta søtsaker - det er uansett lørdag og i og med at jeg ikke arbeider innenfor handelsstanden så er det dette dagen benyttes til. Personlig vil jeg nok starte med å kommentere på at det ikke akkurat høyner forventningene ved at de har feilstavet ordet Indulge i tittelen, men noen kameler må man sikkert svelge når man leter i denne seksjonen av dagligvarebutikken. Skal visstnok også være bedre for blodsukkeret enn vanlige søtsaker.

Med ett innhold på 160 kcal per 30 gram så er produktet alt annet enn særskilt lett, og når man da leser på pakningen at det inneholder omtrent like mye dårlig fett som vanlig sjokolade i kombinasjon med kunstige søtningsstoffer så burde dette ringe noen varsellamper ett sted. Sammenlignet med en Kvikk Lunsj Mini som er omtrent i samme størrelse så inneholder denne faktisk mindre kalorier, og med det vil jeg karakterisere dette som ett horribelt valg til nesten det dobbelte av prisen.


Når det kommer til konsistens så minner den mye om Ritter Sport, det vil si solid sjokolade med ett magert utvalg sprø kjekskuler inni. Smaken er vanskeligere å sammenligne for alle som ikke har smakt diabet-sjokolade, men kan gjerne oppsummeres som litt kakao, mye fett og en kvalmende ettersmak av kunstig sukker. Vil nok tro at kun en hardbarket lavkarbo-fantast vil kunne synes at denne smaker godt.

Dersom jeg skal oppsummere så må det være at til dobbel pris, mer kalorier og kvalmende ettersmak så er det vanskelig å anbefale denne for noen med sans for sjokolade. Ett pluss er at jeg iallefall klarte å stoppe etter å ha spist en enkel plate, men det kan ha mer med kvalmen å gjøre enn at denne dekte behovet for sjokolade.

Vurdering:
1/10

torsdag 17. januar 2013

Vinteren kommer

... eller det vil vel mer korrekt si at den allerede har vært her en stund allerede, men for forsøket mitt på å kultivere ett bonsai-tre fra en håndfull med frø så er ikke vinteren helt kommet inn stuen. Som allerede nevnt i bloggposten Bonsai! så startet frøenes høst med ett døgn i en skål med vann, og neste årstid på kalenderen er da vinteren. Sistnevnte simuleres med at frøene pakkes inn i vått kjøkkenpapir, forsegles i lufttett beholder og slenges inn i kjøleskapet for så å ligge der inntil neste gang jeg husker på at dette var noe jeg holdt på med - ifølge instruksjonsboken skal den ligge der i alt fra en til to uker.


Bildet ovenfor viser frøenes nye hjem for de kommende ukene, og var tatt noen sekunder før hele boksen havnet i kjøleskapet. Da var det bare å passe på at ikke husstandens selv-utnevnte rydde-spesialist ikke bestemmer seg for å rydde i kjøleskapet de kommende ukene. Neste oppdatering når jeg kommer på at jeg hadde noe liggende i kjøleskapet.

onsdag 16. januar 2013

Moderat risiko

Med månedens oppdaterte målinger med målebåndet gravd ut av verktøyskrinet på boden min er det nå dokumentert en ny milepæl i det store slankeprosjektet mitt, nemlig noe så underholdende som at risikovurderingen i henhold til hjerte- og kar-sykdommer basert på forholdet mellom hofte og midjen nå er nedgradert fra høy risiko og til medium risiko.

Medium Risk Coffee Mug

Kalkulasjonen for hvordan dette regnes ut gikk jeg gjennom i den tidligere bloggposten Frem med målebåndet! og ble oppnådd ved at forholdet nå er 1.0, men i og med at alt over 0.9 fortsatt anses som ett problem så feires milepælen med kake istedenfor ett rent sukker (her gjelder det å ha prioriteringene i orden).

Test av "Introduction to Tai Chi"

Har alltid hatt en fasinasjon for østlig kultur og følgelig har jeg også hatt ett ønske om å reise dit på ferie, men dette har så langt verken vært økonomisk eller praktisk gjennomførbart. I flere hundre år har det kinesiske folket startet dagen med Tai Chi selv om det da som oftest idag er snakk om avarten Tai Chi Qi Gung, en form ment for bevegelighetstrening og ikke kampsport. Treningsformen egner seg for alle aldersgrupper med mulighet for å stå oppreist på egen hånd uavhengig av ferdighetsnivå og stivhet (går så langt som en klarer uten at det gjør vondt).

For å teste ut treningsformen gikk jeg til innkjøp av DVD-platen Introduction to Tai Chi fra cdon.no, men vært obs på at de har valgt å kalle produktet Tai Chi: Introduktion da svensker ikke har mage til å tåle DVD-utgivelser med de originale titlene. I og med at jeg tester ut treningen samtidig som at jeg ser på selve platen er det viktig å holde disse to tingene adskilt, og jeg skal gjøre mitt beste for ikke å rote ting til.

Platen viser treningsformen Tai Chi Qui Gung og det er da disse øvelsene jeg har fått prøvd ut, og mitt inntrykk er at selv om dette ikke er en spesielt fysisk utfordrende treningsform merker man raskt at den har positiv effekt på bevegelighet og stivhet - noe man raskt hører etter å ha utført ett par øvelser, da mer spesifikt på grunn av knekke-lyder fra alt av ledd underveis. For å inkludere alle som ønsker å delta går en gjerne kun så langt som en er fysisk i stand til i de ulike bevegelsene, og det understrekes at man alltid skal stoppe dersom en bevegelse virker smertefull. Etter noen forsøk og ett ønske om en mer intensiv trening fant jeg ut at en gjerne kan kombinere de fleste øvelsene med lette vekter for økt forbrenning. Treningen passer fint inn i ett travelt hverdagsprogram da det er korte og konsise øvelser uten spesielle behov for utstyr.

Gir ett innblikk i historikk og bakgrunnen for treningsformen, retningslinjer for oppvarming, selve treningsøvelsene samt enkel meditasjon. Platen inkluderer norsk tale så her er det ikke behov for å lese undertekstene eller forsøke seg på ad-hoc oversettelser fra engelsk mens man utfører øvelsene, og det er ett pluss. Selve platen blander sammen historikk og bakgrunnen for treningsformen sammen med selve treningsøktene, og selv om dette er informasjon som er greit å få med seg den første gangen så er dette en irriterende pause den tiende gangen du skal bruke den under trening - og det må dermed en del spoling frem og tilbake for å finne selve treningsprogrammet. Like skuffende er at DVD-platen ikke gir valg for å hoppe mellom de relevante seksjonene, men har kun en inndeling i ett sett kapitler som ikke nødvendigvis gir mening.

Dersom man skulle konkludere om noe så måtte det være at som treningsform så er Tai Chi Qi Gung en veldig god avveksling til tradisjonell trening, men velger å tro at det bør finnes mer egnede DVD-utgivelser for aktiv og repetiv bruk - utvalget er dog noe spartant så det er mulig at platen er mest velegnet som en introduksjon på hjemmebasis de første gangene og så melde seg inn i en lokal treningsgruppe som øver seg med Tai Chi (Qi Gung).

Vurdering:
5/10