søndag 1. september 2013

Krokvatnet

Det er lørdag, vel det var i det minste en lørdag når jeg faktisk klarte å slite meg tilstrekkelig løs fra sofaen til å starte letingen etter frisk luft. Teknisk sett så er ikke frisk luft vanskelig å finne i Tromsø da vi strengt tatt ikke har slike storby-problemer utenfor overgangen til/fra piggdekk-sesongen, men er selvsagt den saken om å forlate huset da.

Uansett, etter å ha forspist seg på europeiske spesialiteter fra det omreisende mat-markedet som plutselig hadde dukket opp her i Tromsø så måtte noe gjøres... sånn for helsen sin skyld. Da kan det være greit å plukke ut en tur fra den lokale Ti på Topp-katalogen, men med tanke på at jeg var for kjip til å betale for den så måtte jeg nesten velge en destinasjon jeg kunne finne på et kart.

Tenkte meg en tur opp til det jeg inntil lørdagen trodde het "Krokenvannet", noe som forklarte hvorfor ingen sider så seg villig til å forklare hvordan man finner det... kanskje har det bare mer med det å gjøre at de fleste som legger ut slike ting ikke er gammel nok til å kjøre dit i et motorisert kjøretøy, vel sånn er det med bloggere flest ser det ut til. Anyways, snublet over noe fungerende via nettstedet ut.no, en kilde som trygt kan anbefales alle andre som måtte være like kjip som meg selv i forhold til å bruke penger på en guidebok... Blant forslagene, Krokvatnet. Plott Jadeveien inn på GPS-en og parker når veien opphører å stemme overens med eventuelle realistiske forventninger en måtte ha til en kommunale veier.

En fin tur for alle som klarer å løfte beina høyt nok til å tre på seg et par fjellsko, timer man turen korrekt, det vil si ettermiddag på slutten av sesongen, er man også tilnærmet garantert å unngå eventuelle møter med andre fjellfolk.

Hvilke normale mennesker ville uansett ikke omfavnet muligheten til å slippe potensielt møter med en av de syke jævlene som av uforståelige grunner interesserer seg for motbakke-løp, en aktivitet som kan være litt i overkant demotiverende å observere for alle som vet å verdsette fritiden sin.

Så, praktiser sikker fjellbruk. Post på Facebook hvor man drar samt regelmessig ta et blikk over skuldrene for å følge med på at ikke noe kommer pesende ut av blind-sonen. Har man musikk på ørene er det tross alt et potensiale for sanseløs blind vold, har man da ikke med seg en liten sammenleggbar spade så mister man fort den beste delen av ettermiddagen.

For ikke å nevne lyset, du vet den glødende kula som forsvant bak fjellene for en time siden... Også det du trenger for å få gode bilder, spesielt også dersom du hverken gidder bruke penger på dyre kameraet eller, også mest relevant, å drasse det med deg oppover en fjellside. Resultatet, åpenbart preget nybegynnerfeil fikses enkelt ved å påkalle seg argumentet om at nevnte feil ble intensjonelt lagt inn for å oppnå interessante effekter. Så det så...

Krokvatnet
Småvatnan

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar