tirsdag 3. september 2013

Rajamahvafornoe?

Taj Mahal, illustrasjon fra Civilization V.
Så... Med den tidligere planlagte ferien til Skottland utsatt for en forholdsvis grundig kansellering, hvorav at jeg konkluderte med at det var for få Nordmenn villig til å gjøre noe annet enn å drikke, drikke og kaste opp langs Spanias varme kyststripe, trengte jeg en ny ferie å se frem til. India, visstnok.

Blir garantert en fascinerende tur selv om man nok blir litt skeptisk når deler av feriebeskrivelsen blant annet nevner inklusjon av uforglemmelige lukter som en viktig del av beskrivelsen, med andre ord også noen interessante utfordringer inkludert som en del av pakken. Vel, det og selvsagt den lille detaljen om at jeg egentlig har en tendens til å veksle mellom det å mislike og en grad av skeptisisme i forhold til Indisk mat.

Angående mat, så har man selvsagt så og si uansett annen plass i verden muligheten til å velge en eller annen kulinarisk trygg matrett når man blir lei, vanligvis hamburger og litt pomme de terre. Sånn sett bort fra at dette da er India, kuene er hellig og vil nesten anta at det ikke er kulturelt akseptabelt å male opp og slenge et par av dem på grillen. 

Uansett, spennende som det er blir det nok å gå greit så lenge man klarer å unngå hva enn som måtte ha blitt etterlatt der fra koloni-tiden. Kort sagt at når det kommer til mat så er vel ikke akkurat britene heller kjent for sin kulinariske høydepunkter, og formulert på den måten så høres ikke anis-dryssede brød og raita fullt så uoverkommelig. Må bare passe på å ha en notatblokk så man vet hva man har spist, for hva enn ting er for noe så ruller neppe navnene like lett av en Norsk tunge og dermed samtidig også langt mindre sannsynlig å huske i detalj. Brunt krydret stuff med salat til er jeg redd beskriver i overkant mye av den gjennomsnittlige menyen.

Rajasthan loves å være fargerikt, utvilsomt en plass som sikkert vet å danne en skarp kontrast mellom indisk sommeren og den mørke regntunge høsten her hjemme. Så da får man bare se om de mest slående opplevelsene kommer fra Delhis storbyfølelse eventuelt hvordan man enn beskriver Agra, Dholpur, Ranthambore og Jaipur. Med Taj Mahal på programmet så får man til og med strøket et av de store verdens-undrene fra listen over plasser man nesten må besøke på et eller annet tidspunkt.

Visstnok litt tid lagt inn for de feminint orienterte delene av reisefølget, så mulig man heller prøver å få med seg et eller annet originalt Bollywood-materiale i løpet av reisen. India produserer fryktelig mye film, og med tanke på kvaliteten på noen av dem så kan det ikke bli annet enn fascinerende.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar