onsdag 14. mars 2018

Den internasjonale Pai-dagen

(Kilde: fryseren)
Dersom man tar seg tiden og velger å bruke den norske måten å definere dato og tidspunkt på, så skal tidspunktet nå være omtrent 14/3 1:59 som når man tar seg litt artistisk frihet så kan man kanskje strekke seg så langt som å trekke referanser til den gode velkjente definisjonen av Pi.

Tallet begynner med 3.14159265359 og vil sikkert fortsette med å få lagt til flere og flere desimaltall etter hvert som den datakraften vi dedikerer til formålet klarer å finne frem til dem. Hva dette har med 14. mars å gjøre har mye større relevans når man ser på hvordan resten av verden skriver tidspunktene sine på; det vil si måned fulgt av dag i måneden. Hiver man årstallet også inn på starten av det hele ender man opp med 2018.03.14, noe man faktisk kan la en datamaskin sortere som ren tekst fremfor å bringe heksekunst inn i det hele.

Fun fact: Jeg skrev opprinnelig dette innlegget 14. mars 2014, jeg bare glemte å legge det inn i publiseringslisten før 6. april 2017. Med andre ord ble det lagt ut flere år for sent.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar