onsdag 24. oktober 2012

Brodder

Det er blitt vinter, iallefall for de av oss som er forvirret nok til å gang på gang ignorere eksistensen av tilgjengelige transportmidler med snuten pekt sørover - gitt at det er en kone og eventuelt ett huslån inne i bildet så er det vanskelig å gjøre noe med disse tingene. Det enkleste er da kanskje å prøve å leve med disse realitetene.

En av de første tingene i forhold til vinter er at de pene hvite vinterdagene for det meste er på film, og virkeligheten beveger seg som oftest mer mellom slaps (våt snø), eller i kombinasjon med, og is. Måten en overlever den daglige spaserturen uten knust hofte, knekte ribbein eller akutt smerte i bakhodet er å gå til innkjøp av ett godt par brodder. Og jeg vet hva du tenker nå, og NEI; brodder er ikke kun for gamle damer... de selges faktisk på sportslig orienterte butikker og en får brodder slik dem vist til høyre på XXL. Ikke la is være i veien for at du kommer deg ut og får deg litt frisk luft samt tjene opp litt overskuddskalorier til kaffekake. Viderekomne, det vil si folk som kan løpe mer enn tre meter av gangen, bør vurdere jogging med spisse gåstaver.

Ett tips som derimot ikke kan nevnes for ofte er at en bør passe på å ha tilgjengelig lufttett pose for oppbevaring av broddene slik at en ikke direkte må gå rundt med dem i lomma (butikkeiere og busssjåfører ser strengt på deg dersom du går rundt med disse i nærheten av arbeidsplassen deres - forøvrig sitter de fantastisk godt på linoleum). En annen god grunn er det at den svarte biten av broddene vanligvis er laget av en type gummi som plukker opp en del fra underlaget samt at de har en tendens til å lukte våt hund etter bruk.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar