torsdag 25. oktober 2012

Test av "Noka Milkshake Chocolate-diet"

Nok ett produkt for erstatte ett måltid med noe lettere, det vil si alle mineraler og vitaminer en trenger uten det enorme energiinnholdet. en vanligvis vil være nødt til å innta for å få i seg disse. Noka Milkshake Chocolate-diet koster kr 199,00 ved kjøp via buyhelse.no, og det skal være tilstrekkelig med pulver for 15 måltider. Legg merke til at i og med at denne skal blandes med 2,5 dl skummet melk så er prisen per måltid kun to kroner billigere enn en sjokoladebaren fra samme produsent, se Test av "Noka Choco Crisp Bar", så her kan en velge hva en synes fungerer best.

Selve produktet består av en pose pulver samt en inkludert måleskje Du måler opp tre strøkne skjeer som så blandes ut i 2,5 dl skummet melk som så må blandes sammen i en shaker for å sørge for at alt blir blandet sammen uten å klumpe seg. Ved å drikke løsningen får en i seg 226 kcal og inneholder som så litt mere kalorier enn en sjokoladebar, men legg merke til at i begynnelsen vil en finne at løsningen er for tykk og blande i omtrent en ekstra halv desiliter melk og en ender da opp på 243 kcal.

En av de første tingene en bør legge merke til er at måten produktet oppleves på er veldig avhengig av hvordan en tilbereder det på, noe som faktisk er veldig rart i og med at ett pulverprodukt bør være lett. Pass på følgende:
  1. Dersom du kjøper esken på en helsekostbutikk der den har stått lenge i hyllen, eventuelt oppbevart den lenge i skapet, så synker pulveret sammen og en ender opp med for mye pulver ved oppmåling av tre skjeer. Dette gir en fryktelig tykk løsning som kan være vanskelig å få ned i tilleg til at den inneholder mye mere energi enn en forventer. Mål opp tre skjeer med pulver på en elektronisk vekt, og sjekk at vekten viser omtrent 35 gram.
  2. Instruksjonene sier at det skal være tre strøkne skjeer med pulver og her kan det være fristende å benytte en kniv eller lignende for å gjøre dette, men det en i praksis ender opp med er å presse pulveret sammen med ett resultat lik det nevnt i punktet over. Rist heller av skjeen for å unngå dette.
  3. Det står at en skal riste i 8-10 sekunder. Dette var tydeligvis ikke ett forslag og min erfaring er at jo mer en rister jo tykkere blir bare løsningen og innenfor kort tid ender du opp med noe som er så tykt at det knapt kan kalles flytende. Enkelte klumper er faktisk å foretrekke.
Når du etter hvert har kommet så langt som å få blande sammen løsningen uten å gjøre noen av feilene listet opp over  kan du sette deg ned og nyte smaken av en god milkshake med smak av sjokolade... vel det var i det minste den jeg håpet på. Realiteten er at løsningen smaker mer som ukokt hvitsaus - en tykk drikk med smak av mel, og for å være helt ærlig så er det lite utover den gråbrune fargen som antyder at dette skulle ha noe som helst med sjokolade å gjøre. Førsteinntrykket var mer preget av en brekningsfølelse på grunn av tykkelsen, men dette går over tid - ser ikke for meg at smaken skal bli noe bedre med mindre en prøver å blande inn andre ting (en strøket skje oboy-pulver legger til omtrent 30 kcal og kan gjøre den noe bedre).

Konklusjonen er at denne smaker forferdelig og de fleste måtene en kan bøte på dette ender opp med å legge til en del på kaloriinnholdet. Jeg er overbevist over at dette produktet må ha vært konstruert i ett laboratorium for å få med seg det som skulle være av mineraler og vitaminer, og det uten at noen i det hele tatt vurderte å smake på den før den ble sendt ut på markedet. Det må være andre og bedre alternativer der ute enn dette.

Vurdering:
2/10

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar