tirsdag 26. februar 2013

Test av "Noka Caramel Confect Bar"

Har tidligere testet flere produkter i serien fra Noka og selv om dette er en måltidserstatter og en såkalt slankebar så er Confect Bar-serien mer lik de vanlige sjokoladelignende produktene fra Allévo og Nutrilett enn den tidligere testede Noka Choco Crisp Bar. Med sine 216 kcal så er den midt på treet, men i forhold til det viktigste elementet, hvorvidt den faktisk metter, så er den hverken bedre eller dårligere enn alternativene.

Produktets konsistens er myk og en del seig så referansene til karamell er definitivt til stede  på en god måte, men føler samtidig at den kan virke litt tørr og i overkant for melete i forhold til min smak. Når man likevel var innom temaet med smak så er ikke akkurat følelsen av å spise karameller spesielt tilstedeværende her, i hvert alle fall ikke ved første første inntrykk. Smaken av karamell gjør seg nok gjeldende etter hvert, men da mer som en ettersmak enn noe annet.


Dersom man skulle konkludere med noe så er det at produktet i seg selv er greit nok uten at det i henhold til konkurrerende produkter kan nevnes som noe annet enn gjennomsnittlig - ingenting galt med det, men ingenting å skryte av heller. Fikk ikke helt med meg den nøyaktige prisen jeg betalte, men husker at jeg reagerte litt på at den var noe høyere enn hva jeg vanligvis ville forventet.

Vurdering:
6/10

2 kommentarer:

 1. Funker virkelig disse "måltidserstatterne"? Fører de ikke bare til at man spiser mer? Jeg har brukt sånne til å gå OPP i vekt, nettopp fordi det er flere kalorier i den enn feks en skive.
  Bare litt nysgjerrig :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det kommer an på hvilken innstilling man har i forhold til dem, men som jeg også sier i innlegget Tradisjonell frokost så er ikke innholdet av kalorier nødvendigvis noe lavere enn en rimelig normal frokost, og en vil dermed ikke se noen vektnedgang dersom dette er den eneste endringen som foretas. Føler derimot at flere av produktene er noe mer mettende enn eksempelvis kneip-brød og man unngår dermed kanskje noe mer småspising i løpet av dagen, men tror nok det største argumentet for dem er at de garanterer at man får i seg det man trenger av vitaminer og mineraler mens man konsentrerer seg om de andre tingene som skal gi selve nedgangen. Kan også benyttes som en midlertidig erstatning for hurtige måltider fra Statoil og lignende dersom man sørger for å har ett par av dem liggende i bilen. Alt teller, men sånn helt isolert sett har de liten effekt.

   Slett