søndag 3. februar 2013

Veni, Vidi, Redeo

Det er søndag og dersom det stemmer at ryktene om oss nordmenn stemmer så er det dagen da vi alle som en skal ut av vårt varme hi for å gå oss en turer over skog og hei. Etter år 1000 og opptil omtrent 1960 inneholdt nok den setningen en definisjon om at turen gikk til nærmeste kirke, og som det var så vanlig i de gode gamle dager da man visste hvordan man holdt en skikkelig krangel mellom bygdene gående uten spesielt mye koordinert innsats så ble kirkene plassert mellom bygdene kirkesognet skulle dekke - dermed måtte alle gå like langt. En interessant bit informasjon der som jeg fabrikkerte helt og holdent selv uten å sjekke en eneste faktakilde, men ville forklart hvor trangen til å gå tur på søndager kommer fra.

Uansett gikk dagens tur til skihytta her i Tromsø og selv om været var noe friskt med et hint av jeg fryser nesa av meg-tendenser så var det en fin tur. Ettersom at blitzen på mobiltelefonen nekter å fungere når det er kaldt ute måtte jeg foreta min egen lyssetting for å klare å ta noen bilder i det hele tatt, men selv om inntrykket av store mengder snøkrystaller som glinser mot deg så ble det likevel ett ganske så interessant bilde uansett. En potensiell morsom detalj er at da jeg skulle ta fokusbildet av skiltet ovenfor så hadde jeg lommelykten i munnen, men fiklet for lenge med fokuset på kameraet og måtte skyndte meg å ta lykta ut av munnen i og med at den var begynt å fryse fast i leppene mine.


Etter å ha tatt en rute som ikke akkurat kan kalles direkte endte jeg opp ved målet mitt for kvelden, og hele turen tok med andre ord rundt 45 minutter hver vei inkludert fotografering av diverse skilt og frosne trær så det hele var en grei tur. Prøvde å ta ett bilde av hytta for å dokumentere turen, men klok av skade hoppet jeg over trikset med lommelykten denne gangen så det ble et heller mørkt bilde.


Selve hytten var forlatt til tross for at klokken ikke en gang var åtte, men selv om skifolkene kan være noen arrogante drittsekker som alltid tror at de har en større rett til bruk av frilufts-løypene enn resten av oss så er de i det minste konsistente - kan kun konkludere med at det mest trolig er noen som står på ski på en av de riksdekkende TV-kanalene, eller gud forby at noen har gitt Petter Northug flere muligheter til å fremstå som ett godt forbilde for hvordan våre kommende generasjoner av sportsfanatikere skal oppføre seg i det offentlige rom.

Jeg hadde kommet frem, jeg hadde sett hytta og så dro jeg hjem igjen - eller som en person i en av verdens tidligste avanserte kulturer ville sagt det:

Veni, Vidi, Redeo

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar