tirsdag 4. desember 2012

Du kan ikke spise bare en!

Reklamene for godteriet Smash! er sikkert godt kjent hos alle med en gyldig TV-lisens, samt sikkert også hos en del som ikke offisielt sett har ett TV-apperat tilgjengelig (ofte referert til som studenter). Nok om det... slagordet til produktet er likevel "Du kan ikke bare spise èn!". Dette stemmer faktisk ganske godt opp mot min egen erfaring med produktet samt også en del andre former for godteri så for å kunne bekjempe det største forbruket av godteri kan det være en tanke å ta ett oppgjør med seg selv og finne ut hva som er ens eget mønster i forhold til de ulike produktene.

For å ta ett eksempel så vil man kanskje kjøpe og spise en enkelt Troika-sjokolade, men kjøper du Smash! eller M så forsvinner gjerne hele posen på en kveld. Vil kanskje ikke gå så langt som å anbefale Troika-en som ett slankemiddel, men med å være klar over ens eget forhold til ting så vil kanskje det totale inntaket være lavere og du vil fortsatt være fornøyd med den ene sjokoladen. Kontrollerer du innkjøpene kan en kontrollmekanisme foran jul være å kjøpe mindre av de tingene du spiser store mengder av og så kanskje heller kjøpe ting du ikke er så begeistret for, men som husstanden ellers er glad i.

Ved å fokusere på den ene tingen du er glad i, og da i en begrenset kontrollert mengde, så vil du samtidig få en mye bedre kontroll over spising som foregår uten at du tenker over det, men heller lærer deg til å tenke på at til det spesifikke TV-programmet i kveld skal jeg kose meg med en Troika-sjokolade.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar