lørdag 15. desember 2012

Julekos: Røkelse

Som nevnt i mitt tidligere innlegg om å gå på en julekonsert for å finne den gode julefølelsen istedenfor å kun sette sin lit til julegodteri i alskens utforminger og enorme mengder kunstige tilsetningsstoffer - uansett hvor gode de enn måtte være.kan man ikke alltid konsentrere seg om å stappe ting i munnen, hvor enn fristende det måtte høres ut.

Hjernen fungerer på en litt snål måte med tanke på at vi som folk ofte fokuserer veldig mye på ord og tekst når det kommer til hukommelse og erindring av barndomsminner, men de utvilsomt beste måtene å aksessere hukommelsen er å friske opp i følelser, smak, lukt og bilder som forbindes med det. Smak er selvsagt en viktig del av dette, men en like stor del av dette er utvilsomt lukt og minnene knyttet opp mot de gode juleminnene.

En lukt som for meg er viktig i juletiden er da spesielt røkelse, eller mer spesifikt Kongerøkelse som selv i disse dager selges på det lokale apoteket. Kombinert med ett stativ for formålet og en håndfull te-lys kan man finne mye julekos, og det uten en eneste kalori.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar