mandag 4. mars 2013

Ti på Topp

Ett godt tips for å komme seg i bedre form samt at man kommer seg ut i den fine norske naturen er å sette seg inn i det lokale friluftstilbudet, og en av fjorårets favoritter var nok ett knippe turer fra Ti på Topp. Toppturene arrangeres årlig flere steder i landet og det selges vanligvis ett turhefte der alle turene er detaljert slik at man vet hvor det passer seg å parkere bilen, vanskelighetsgraden på selve turen samt ikke minst noe beskrivende i forhold til hvordan en faktisk skal orientere seg når en er kommet i gang. Gå til nettstedet www.gålittlenger.no for å finne dine lokale fjellturer.

For de enkleste turene kreves det vanligvis ikke noe spesielt utstyr, men for noe mer enn det så anbefales det at man kjøper inn ett par gode fjellsko for å unngå at man ikke får vondt i føttene av å gå på spisse steiner eventuelt rett og slett bare sklir i gresset - joggesko i vått gress er verken det mest komfortable eller mest praktiske en kan velge, spesielt dersom kombinasjonen fører til rask nedstigning fulgt av plutselig og brå nedbremsing som konsekvens. En god hatt eller solbriller er også å anbefale for de av oss som har allerede har tilbrakt for mye av livet sitt innendørs, og som en konsekvens av det er mer tilvent flimrende skjermer enn noe annet.

For de av oss med noen ekstra kilo på kroppen kan det være nok utfordring i å gå de enkleste og de moderate turene, men heldig for oss så er det mange som satser på å få med seg alle turene - det betyr at man vanligvis kjenner en eller annen som også har tenkt å gå de lette turene. Sammen med andre og mer sprekere folk på tur så er det lettere å presse seg selv til å yte det lille ekstra.

I følge nettstedet for Ti på Topp her i området rundt Tromsø så representerer dagen i dag det offisielle avsparket for aktivitetene, men før noen fyker ut gjennom døren på leting etter grønne planter og overflommede mengder av sollys så må jeg nesten opplyse om at bildet nedenfor ikke er tatt nå eller i det hele tatt i nærheten av mars-måned. Realiteten er at for tiden så tilsier føret fortsatt brodder fremfor marshmallow og grillspyd, men det er uansett ett godt tidspunkt å starte planleggingen.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar