torsdag 2. mai 2013

Elementer av personlighet

I gårsdagens innlegg kom det frem noen fabuleringer rundt et svært overfladisk blikk på ideene til Carl Gustav Jung angående oppbygningen av det som essensielt utgjør vår personlighet, og det han kom frem til var da fire sett med motstående preferanser som kunne brukes til å beskrive den vi er.

Teknisk sett så presenterte han kun de tre første av dem og ikke den siste som forøvrig ble lagt til en god stund senere, men grunnlaget var i det minste lagt for at man skulle kunne grave i sitt indre på en måte som muligens skulle kunne bli presentert ut fra en mer forståelig skala. I alle fall dersom man har lest en bok om psykologi, men det har ikke jeg så da har jeg i det minste unnskyldt eventuelle grove feiltolkninger med ignoranse ovenfor materialet.

På et relativt urelatert tema hvis man skulle trekke knytninger til fysikken, datamaskinen og elektronikkens verden så vet vi at informasjon lagret på minnemoduler faktisk fører til økt spenning i en komponent, og som et resultat av dette så øker den faktisk en mikroskopisk mengde i vekt. Grunnen er rett og slett den at til tross for at data lagres som 0 og 1 så er de essensielt basert på spenninger litt over null sammenlignet med en merkbar høyere spenning for å representere det motsatte, og som et resultat har den litt høyere tiltrekningskraft til jorden.

Hva i Guds navn dette skulle ha med oppbygningen av en personlighet å gjøre er noe så enkelt som at  likhet med hjernen vår så er det ikke noe som direkte vises på utsiden, og selv med den beste blenderen på markedet så ville vi fortsatt ikke funnet hverken et eneste atom data eller snusk - muligens jeg generaliserer når det gjelder sistnevnte, men jeg er da mann og det er strengt tatt mulig at både hjerne og harddisk inneholder i alle fall litt, om enn kun informasjon fra et besøk på dagbladet.

Plug and Play, av s4yo
Dessverre stopper likhetene mellom hjernen og harddisken når man kommer til mulighetene for å bare hente ut informasjonen ved å bare koble til et par ledninger. Ledninger, som hadde de i det hele tatt eksistert for denne typen bruk ville de utvilsomt vært litt for korte eventuelt hadde havnet i søpla et halvt år siden fordi man aldri igjen ville få bruk for dem. Må nesten bare heller krype til korset og ta en titt på de allerede flere ganger nevnte kategoriene av preferanser som visstnok skal definere hvem vi er:
Veeeel... Dette så jo enkelt ut, gjør det ikke? Jeg vet at de fleste av disse ordene mest trolig står i ordboken, men når det kommer til å tolke to motstående punkter forskjellig når vår indre måte å fungere på kun er basert på vår egen virkemåte og essensielt bare er sånn vi er fremfor å være noe vi aktivt tenker over i noen som helst form. Følg med videre på min ferd ut på enda dypere vann uten både flytevest og den så altfor nødvendige retningssansen alle andre enn meg ser ut til å ha fått utdelt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar