fredag 10. mai 2013

Og hvilken type er så du?

Den siste tiden har jeg skrevet noen små tekster som omhandler personligheten i generelle trekk samt elementene som utgjør personligheten sett ut fra fra systemet originalt skissert av psykologen Carl Gustav Jung. Innlegget styrker og svakheter omhandler hvordan man finner sine sterkeste punkter og eventuelt hvordan man skal gå frem for å kompensere for de svakere av dem,. en personlighetstest kan hjelpe deg med å identifisere dem.

105, av TheUnforgiving

Selve testene finnes i nesten alle former og fasonger fra fullstendig ubrukelig til skremmende eksakt, alt etter hvor gjennomsnittlig du måtte føle deg på et gitt tidspunkt. De fleste av dem ser ut til å på en eller annen måte være basert på Myers-Briggs Type Indicator (MBTI) som igjen er basert på nettopp arbeidet fra Jung.

Testene vil generelt sett spørre deg en del spørsmål designet for å avdekke de ulike mekanismene du benytter deg av når du svarer. For oss nordmenn så må nok noe av dette tas med en klype salt ettersom kulturelle forskjeller gjerne kan føre til endringer i materialet, men for de som ikke har noen peiling vil det uansett være en indikasjon samt muligens en bekreftelse for de som allerede vet hvordan de er satt sammen. 

Resultatet vil være en serie på fire bokstaver der hver av dem representerer motstående faktorer som forøvrig kan være alt fra svakt til sterkt dominerende, så i tillegg til at alt dette uansett representerer underbevisste preferanser så er det godt mulig at man heller vil identifisere seg selv med et annet resultat. Betydningene i en forholdsvis oversatt form er som følger:

En interessant fun fact er at Jung i sin tid ble tilbudt å ta den samme testen, men han avslo med begrunnelse i at han trengte ingen bekreftelse for å vite hvem han var. Det å vite hvem man er er et forholdsvist vanlig trekk hos en introverte personer ettersom vi er tilbøyelig til å leve ut livet i våre egne tanker, og har man ikke allerede tenkt over spørsmålet så har vi likevel ingen frykt for å finne det ut.

En relativt enkel og forståelig test er tilgjengelig via www.humanmetrics.com, men dersom du finner at tålmodigheten din ikke er tilstrekkelig for å svare ja eller nei på 72 spørsmål så kan du ta en enda enklere og langt mer unøyaktig test via piratemonkeysinc.com. Bedre beskrivelser av de ulike trekkene som vanligvis er assosiert med de ulike resultatene kan du finne på nettsiden www.personalitypage.com.

Så, hvem er du og lærte du i så fall noe om deg selv?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar