mandag 22. april 2013

Hvem er jeg?

Who am I, av nocturnal-schism
Den siste tidens innlegg i forhold til blant annet Inner Game og litteraturens lærdommer i forhold til det å finne kjærlighet, noe som jeg gjorde et forsøk på å oppsummere i innlegget Fant man kjærligheten via 1-2-3?, leder raskt til konklusjonen at for å finne noen som passer for meg, så må man først definere hvem man selv egentlig er!

Som ett av de første store eksistensielle spørsmålene man møter på gjennom livet vårt, så er det definitivt også et av de viktigste å forsøke seg på å besvare da svaret kan ende opp med å styre livene våre i helt forskjellige retninger.

De av oss med en fascinasjon for Science Fiction, fysikk eller en over middels forbruk av fritid på TV-kanaler slik som eksempelvis Discovery Channel har sikkert kommet over noe referert til som The Observer Effect. Den korte forklaringen er simpelt forklart at dette er en litt fancy vitenskapelig måte å si at bare ved å se på noe så vil man samtidig forårsake en endring i det man ser på. Relevansen i forhold til tittelen.er rett og slett den at bare å stille seg selv spørsmålet og så fundere rundt ulike svar, så er man allerede blitt en litt annen person enn den man var før spørsmålet ble stilt.

Så i forhold til hvem jeg er, så er kanskje en del av svaret avhengig hvem det er i forhold til ettersom at man innehar forskjellige roller alt etter hvor man er og hva man gjør. Likevel så er det en del initielle svar som man nesten må se på videre, og kanskje vil man til og med finne flere svar underveis i forsøket på å utdype noen av dem:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar