mandag 22. april 2013

Metersvermen Lyridene

Kilde: Wikipedia
Allerede en litt utdatert nyhet, men har ikke sett den omtalt så mange plasser i forhold til hvor man finner den så noterer likevel ned mine egne tanker om hvordan man kan finne frem til meteorsvermen på egen hånd. For amatører som meg med en interesse og ikke nødvendigvis fullt så mye hands-on-erfaring med å følge opp disse tingene selv så tar jeg det ned på det basale nivået, mitt eget nivå.

Meteorsvermene får vanigvis navn ut fra stjernebildet de for oss ser ut til å komme ut av, og denne har fått navnet etter stjernebildet Lyren (Latinsk: Lyra). Stjernebildet er litt ukjent, men skal være å finne mellom Herkules og Svanen fra hele den nordlige halvkulen - høyt på himmelen i en østlig retning med en svak vridning mot sør. Kanskje langt enklere å finne ved å ta utgangspunkt i stjernebildet Karlsvognen og så snu seg helt rundt.

For de av dere som har ønsker for dere selv eller resten av den øvrige verden så vil det i kveld og frem til i morgen natt være gode muligheter for dette ettersom meteorsvermen lover mellom 20 og opptil 100 stjerneskudd i timen.

Catch a Falling Star av DevilSnare

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar