mandag 1. april 2013

Andre påskedag

Hva skal man egentlig si om andre påskedag annet enn at det er dagen etter påskedagen, eller første påskedag som den blir kalt. Selv ikke den store kilden til utømmelige mengder forholdsvist udokumenterte og akademisk utskjelte fakta, også kalt Wikipedia, ser ut til å inkludere noen særskilt underholdende referanser med utgangspunkt i denne dagen. 

Teknisk sett så finnes det en side på den delen av Wikipedia som for tiden er forbeholdt medlemmer av Noregs Mållag, men som en av mange skole-elever, studenter og hvem annen som måtte ha blitt utsatt for det å måtte lære to marginalt forskjellige skrift-språk på samme tidspunkt så må jeg nok si at bare tanken på å frivillig utsette meg for nynorsk fortsatt gjør meg litt lettere svimmel. Ikke fordi Ivar Aasens intensjoner nødvendigvis var så dårlige, men dersom man likevel figurativt skulle kaste elevene under skolebussen så kunne det knapt gjøres på bedre måter enn å skape såpass stor språklig forvirrelse rundt sitt eget morsmål, og det i en såpass stor grad at vår hovedsaklige språklige tilskudd endte opp i dagens SMS-språk. Som den mannen som jeg er så er dette et standpunkt jeg er villig til å stå og falle for, men dersom jenta er pen så kan man sikkert naturligvis overbevises til å holde kjeft om temaet.

Hva dette egentlig skulle handle om var vel egentlig dagen etter den store påskedagen, og som vi alle vet gjennom det marginalt rullerende nyhetsbildet som presenteres via TV2 Nyhetskanalen for tiden så er dette da dagen etter den store kristelige festdagen. Det å være kristen i dag er i stor grad assosiert med å sitte pent og pertentlig rundt kaffebordet og fortelle hverandre om sine spesifikke favoritter-sitater, men som et litt mer passivt medlem av statskirken så velger jeg heller å fabrikkere mine egne forklaringer. Med andre ord at når påskedagen betyr å feire oppstandelsen av frelseren som i sin tid gjorde vann om til vin, og det uten gjær og andre tilsetningsstoffer fra DEN butikken, så sier det seg selv at det å ha en mandag dagen etter utvilsomt ville føre til både begrenset på den store dagen samt selvsagt en påfølgende oppgang i arbeidsrelaterte forsikringskrav. Ikke det at jeg hinter til hvilken folkegruppe man gjerne ville kreditert oppfinnelsen av forsikringsbransjen til, for Babylonerne hadde ikke noe å gjøre med det poenget jeg skulle frem, men mer det at mandager stinker og det skjønte de selv i de gode gamle dager (det var til og med enda tidligere enn da TV2 startet opp med sine prøvesendinger).

I dagens Norge så er vel andre påskedag den store dagen for å reise hjem igjen, og med andre ord så er det slutt på ferietiden de fleste av oss enten dedikerer til å kose oss i små hus uten innlagt vann eller å rett og slett drikke fletta av oss på Harry-tur. Føler vel sistnevnte eksempel i brede strøk stemmer overens med de fleste av tingene som ikke allerede kom med på listen, men for undertegnede avventes ruskeværet for å se hvorvidt man heller skal satse på at morgendagen heller blir en bedre anledning for å komme seg helskinnet hjem - flybilletten ble bestilt for morgendagens reise ble bestilt god tid i forveien, men klok av tidligere forsinkelser så bestilte man denne gangen hjemreise en dag senere enn vanlig - bare for å forsikre seg!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar