mandag 8. april 2013

Mellommåltid?

Bilde fra WikiMedia
Har tenkt litt over det med kategorien av produkter dedikert til mellommåltider, og da mer i forhold til om det i det hele tatt er noe vi i det hele tatt bør bry oss med?

Den første tanken man kommer innom er det allerede etablerte mantraet om å spise flere mindre i løpet av dagen fremfor noen få større og da må man nesten finne ut hva man kan spise utenfor hovedmåltidene, for hensikten er å holde forbrenningen gående stabilt gjennom hele den våkne delen av døgnet og det å sulte seg selv kommer man ikke så veldig langt med før alt som effektivt sett forsvinner er muskelmasse. Så svaret på det første spørsmålet er utvilsomt det at, ja - du må spise flere små måltider fordelt utover dagen.

Så hva kan jeg da spise som ikke ødelegger dietten min da? Er du på en diett så må du slutte med det fordi det eneste du gjør er å bygge ned din egen fysikk gjennom å gå gjennom sykluser der du effektivt veksler mellom sult og overspising, og heller gå for noe man kan leve med på sikt - de vil si en permanent endret livsstil.

En av de vanligste søkene som involverer treff på denne bloggen er folk som lurer på om de kommer til å nærmest spontan-antenne og forgå i et flammehav uten like dersom de skulle finne på å spise en enkelt Kvikk Lunsj. Spiser du konsistent kun lav-karbo eller såkalte ketogeniske retter så er du effektivt sett nærmest allergisk mot alt som inneholder karbohydrater så da er det selvsagt å bare glemme den som et gyldig mellommåltid, ikke det at en sjokolade er det beste valget uansett. Hva du kan spise avhenger av hvem du er og hvorfor du ser på denne artikkelen i utgangspunktet.

Hvem er du med andre ord? Ingenting dypt filosofisk i dette innlegget, heldigvis for deg vil jeg tro, så her er det rett og slett å avgjøre hvorvidt du er en av de som aldri har opplevd å finne et plagg som ikke være mulig å få stor nok til å passe deg, eller om du tilhører de andre nitti prosentene av oss Nordmenn - det vil si vi som hovedsaklig ser på trening som et nødvendig onde for å få en litt bedre helse, og strekker vi det langt nok kan vi faktisk sette pris på det å trene sammen eller det å få litt frisk luft. Har du noensinne bekymret deg for at det er for mange kalorier i den lille dråpen lime som er tilsatt i Grønn Farris så har du havnet på FEIL blogg.

Dole Tropical Fruits
Du har sikkert sett artikler om å holde seg unna alt av frukt og brødskiver, men er du mer enn et par kilo over idealvekten så skal du bare spise det du vil innenfor disse med et visst måtehold - spis fornuftig normale mat, og klarer du det så varier ved å spise rå grønnsaker og frukt. Jeg anbefaler porsjons-boksene med frukt ettersom de alltid kan være tilgjengelig og vil være et bedre alternativ enn å spise mer direkte usunne ting slik som sjokolade.

Er du en sær trenings-fanatiker, spiser spesifikke dietter så gå for all for de spesielle sære produktene som man finner innenfor kategorien mellommåltider, men som en som har smakt på en del av dem så må jeg si at en stor del av dem kun egner seg som et nød-alternativ for når man ikke får tid til å lage noe bedre.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar