torsdag 1. november 2012

Boller er jo mat?

Bare så man får sagt det med en gang så er kalori-innholdet i bollene man får kjøpt på de fleste kiosker og bensinstasjoner direkte skremmende. Der... da har jeg fått sagt det.

Hver av disse bollene inneholder tilsvarende til rundt 300 kcal, og i og med at disse som oftest selges i poser med 3 eller 5 så er den samlede mengden enorm. Jeg er sikkert den siste som bør uttale meg i forhold til å spise sunt og variert, men vil heller at du tenker over hva dette betyr for deg i forhold til hva du egentlig gjør med bolleposen du kjøpte ... spiste du alle selv?

Dersom du kun spiste to boller når du egentlig hadde lyst på noe godt hadde du i forhold til kaloriene kommet bedre ut av situasjonen ved å spise 100 gram ren melkesjokolade. Sannsynligheten er også tilstede for at du hadde spist resten av bollene senere på dagen og da hadde planene dine om å spise sunnere virkelig vært ute på feilspor.

Hveteboller slik mor lagde dem i sin tid var ikke nødvendigvis så ille, men de du får kjøpt er rent godteri og som godteri er det bedre og lettere varianter du kan ha valgt isteden. Med andre ord; ligg unna bolleposen og kjøp en liten sjokolade istedenfor.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar