torsdag 1. november 2012

Test av "Oxytarm kosttilskudd"

Oxytarm er ett av produktene som gjerne anbefales i kombinasjon med måltiderstatninger slik som shakene fra Noka eller 30 days, og da for å unngå problemer med magen som følge av den plutselige kostholdsendringen som gjerne følger. Tablettene har som hensikt å forebygge hard mage samt at den skal potensielt sett øke virkningen av slike kurer ved å sørge for at opplagret avleiring i tarmene skal forsvinne. Ikke helt sikker på hvordan en skulle undersøke virkningen av den siste biten da jeg verken har ett passende kamera eller viljen til å kontrollere dette så nøye, men da bivirkningene er oppgitt som svakt avførende så skulle i det minste bivirkningen ta hånd om det første punktet.

De viktigste ingrediensene ser ut til å være følgende:
  • Magnesium
  • Vitamin C
  • Bioflavonoid
Magnesium øker forbrenning av karbohydrater samt at stoffet er nødvendig for at overføring av signaler mellom nerver og muskler. Ikke helt sikker hvordan dette skal hjelpe med fordøyelsen, men ser ut til å være ett positivt bidrag under slanking. Slanking er en påkjenning for kroppen og vitamin C gir immunforsvaret ett ekstra puff, men hovedeffekten her, gitt anbefalt daglig dose av Oxytarm, er nok at mengden vil virke svakt avførende og dermed motvirke hard mage. Bioflavonoid er litt ukjent, men er hovedsaklig fremstilt fra fargepigmentene i planter og selv om dette er en veldig generell gruppe stoffer så er hovedeffekten her å nøytralisere oxidanter, med andre ord er det snakk om anti-oxidanter - nøytraliserer skadelige stoffer samt at den i enkelte forskninger også er vist å motvirke kreft i tarmene. Tenk på bioflavonoid som grønn te i pilleform.

Hvorvidt dette fungerer slik som reklamert er vanskelig å si uten en vitenskapelige studier, men mitt inntrykk er at det faktisk fungerer, i det minste litt. Tablettene inneholder stoffer som er lurt å få i seg uansett, men her kan det være en ide å sjekke hva annet en spiser av vitamintilskudd for å unngå at man ikke spiser for mye av noe - i moderate mengder vil kroppen bare unngå å ta opp overflødige vitaminer og mineraler så eventuelle ekstra tilskudd i form av magnesium eller vitamin C vil være bortkastede penger i kombinasjon med denne.

Prisen for tablettene er ganske drøy da en boks tabletter á 150 tabletter koster kr 349,00 via nettbutikken almea.no kun dekker litt over en måneds forbruk, men min anbefaling er likevel at en prøver disse ut i en periode og ser hvordan de fungerer for deg. Pass på at du ikke kombinerer disse med andre tilskudd for magnesium eller vitamin C da disse vil være overflødig.

Vurdering:
8/10

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar