fredag 2. november 2012

Spotify - din beste turkamerat!

Du har sikkert allerede hørt om Spotify-tjenesten i flere sammenhenger, men med mindre du allerede ikke har prøvd tjenesten eller er usikker på hva det egentlig er for noe så er den korte forklaringen at tjenesten innebærer ubegrenset tilgang til det meste av musikk du kan tenke deg (noen artister er litt for grådige til å ville delta).

Hva dette betyr for deg som en tidligere sofagris er at du har tilgang til fryktelig mye musikk som du kan høre på under spaserturer, joggeturer, fjellturer eventuelt hva enn annen trening du kan finne på der det passer seg med hodetelefoner. Brukere legger ut lister som du kan søke opp og abonnere på og dette vil si at du søker etter noe musikk du liker, og er du heldig så vil du finne lange lister med ny musikk som andre har satt sammen for deg - du slipper å sette sammen spillelistene selv og alt du trenger å gjøre er å skynde seg over dørstokken på veien ut.

Spotify som tjeneste kommer i flere prisklasser der den rimeligste kun er reklamefinansiert og du kan lytte til musikken via en datamaskin, men dersom du ønsker å ha musikken din på mobil eller annen enhet med støtte for Spotfy så må du betale for Spotify Premuium og dette koster kr 99,00 per måned (den første måneden er gratis og det er ingen bindingstid).

Installer programvaren på en datamaskin samt din mobil og legg til spillelister i form av musikk som du setter pris på. På mobilen din, derom du ikke ønsker å belaste telefonabonnementet ditt med nedlasting av musikk, setter du opp listene du ønsker skal være tilgjengelig uten Internett-tilknytning og da lastes disse ned slik at du kan høre på denne musikken også etter at du har forlatt huset.

I programvaren kan du også finne ett ekstratillegg kalt Tunigo under App Finder og dette er ett tillegg som spesialiserer seg publisering av spillelister for ulike formål og situasjoner, deriblant trening. Ellers er det opp til deg å søke frem til det som passer for deg, men dersom du ikke finner noe med en gang kan du starte med en av disse listene:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar