søndag 25. november 2012

Test av "Maarud Superchips"

Potetgull er noe som mange tyr til i helgene når man skal kose seg, og innenfor gruppen produkter hovedsaklig bestående av frityrstekte poteter i ulike former og til og med hardhetsgrader (er jeg den eneste som har skjært seg i ganen på ett uheldig flak med sørlandschips?) så er det svært mye å velge mellom. For noen år tilbake i hva som jeg antar var vår tidsalders største overflømmelse av lettprodukter så kom også Maarud Superchips på markedet og den ser så langt ut til å ha overlevd konkurransen om hylleplass, men nå tror jeg ikke at det er enormt mye kniving mellom Kims, Maarud eller Sørlandschips til at noen detter så veldig lett ut av sortimentet.

Superchipsen kommer i ulike smaker, hovedsaklig salt eller paprika samt eventuelle andre smaker som ikke ser ut til å være tilgjengelig i de butikkene jeg svimler rundt i ett par ganger i løpet av uken. Det første som slår meg i forhold til smak og utforming er at det er utvilsomt snakk om ett produkt laget av en potetblanding i likhet med eksempelvis Pringles og består dermed ikke av rene oppkuttede potetflak slik som tradisjonelt potetgull, men til gjengjeld betyr dette da at alle flakene har den perfekte konsistensen og det er lite møll i bunnen av posen. Noen av de som har fått servert potetgullet har kommentert på at det ikke er spesielt krydret og kan dermed virke veldig svakt for noen, men dersom du i likhet med meg synes vanlig salt potetgull virker litt for salt så vil dette passe perfekt. Personlig setter jeg ikke pris på følelsen av å være fettete på fingrene og i ansiktet etter å ha fortært noen never potetgull, og dette problemet er kraftig redusert her.

Helsemessig så inneholder produktet fortsatt for mye salt i henhold til de helsemessige anbefalingene, men det ignorerer vi egentlig siden produktet tross alt kommer mye bedre ut enn de mer tradisjonelle alternativene. I forhold til innholdet av kalorier så vil en nok finne at det fortsatt er relativt høyt med sine 440 kcal per 100 gram, men her er det verdt å legge merke til at potetgullet i seg selv er en del lettere per flak - en hel pose veier kun 135 gram mens ordinære pakker med potetgull gjerne veier 250 gram så forskjellen er ganske stor sånn sett.

Konklusjonen er at det er ett godt potetgull med en heftig crunch og god smak, spesielt for de av oss som sliter med at alt annet smaker fryktelig oversaltet. Du kan helle i deg en hel skål potetgull og fortsatt kun ende opp med ett inntak på i overkant av 400 kcal, og i kombinasjon med en lettere øl slik som Tuborg Lite (se bloggpost Test av "Tuborg Lite") så kommer en ganske lett fra lørdagskosen.

Vurdering:
8/10


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar