fredag 16. november 2012

Vitamintilskudd

Ved slanking eller bruk av ulike dietter og kurer løper en risikoen for feilernæring, for ikke å nevne andre og potensielt farligere helseproblemer, som ett resultat av ensidig eller ubalansert inntak av næring. Ved ett underskudd på 1000 kcal om dagen så vil man i løpet av uken gå ned omtrent 1 kilo, men dersom en samtidig går glipp av de viktige mineralene og vitaminene som kroppen trenger for å fungere risikerer du ikke bare de nevnte problemene i tillegg til at man risikerer muskelforfall og ikke det ønskelige tap av fett.

Derfor er det viktig at man går ned på en kontrollert måte; en måte er å spise spesielt sammensatte måltiderstatninger fra produsenter slik som Noka eller 30 days, men den enkleste for de fleste er nok sikkert å kutte ned på de vanlige måltidene slik at man bare spiser mindre enn vanlig i kombinasjon med vitamintilskudd for å forsikre seg at man får i seg det man trenger. Jeg vil anbefale vitaminbjørner da disse smaker godt, og som en følge av det er det lettere å huske på å spise dem.

Har også nevnt dette tidligere i bloggen, se Test av "Oxytarm kosttilskudd", men når det kommer til vitamintilskudd så vil kroppen bare ta opp det den trenger av vitaminer og mineraler - overskuddet vil være fullstendig bortkastet og i mange tilfeller resultere i svært dyr urin. Med andre ord, dersom du spiser mer enn ett kosttilskudd kan det være lurt å sjekke hvorvidt flere av disse har tilsvarende innhold og dermed vil føre  til overflødig inntak av ett spesifikt mineral eller vitamin.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar