lørdag 24. november 2012

Hvit trøffelkake

Det er lørdag og som den gode slankeren man er, eller var uavhengig av inntatt mengde, er det på tide å unne seg noe godt på den dagen i uken der dette er lov. Har skrevet tidligere om at det er greit å unne seg noe godt en gang i blant, og det kan da være greit å bruke de usunne uhellene på å spise noe som virkelig er godt og som en har veldig lyst på istedenfor noe en egentlig ikke bryr seg om - hvilke twist spiser du fordi de er gode og hvilke spiser du fordi du er godtesjuk og det er de som ligger igjen i skålen?

Lagde en hvit trøffelkake tidligere denne uken og mener selv at resultatet ble veldig bra. Kaken er fryktelig usunn med rundt 400 kcal per stykke (kake delt i 12 deler), men skal man være usunn så får man i det minste gjøre det med stil. Brukte selvsagt oppskriften fra en kokebok som ble kjøpt uken før, men tenkte jeg skulle dele den med resten av mine blogglesere, hele en til to personer, da oppskriften virker relativt unik i forhold til at jeg ikke fant noe hjelp på Internett etter å ha truffet på ett par uklare punkter i oppskriften.

Ingredienser

  • Bunn
    • 2 egg
    • 4 ss sukker
    • 55 gram hvetemel
    • 50 gram hvit dronning sjokolade
  • Topping
    • 3 dl kremfløte
    • 350 gram hvit dronning sjokolade
    • 250 gram mascarponeost
  • Pynt
    • 50 gram dronning kokesjokolade
    • 1 ts kakao

Tilberedning

  1. Ovnen settes på 180 grader. Smør en springfor på 20 cm (24 cm kan benyttes, men den blir da noe tynnere) og legg bakepapir i bunnen. Egg og sukker vispes sammen til den får en kremete konsistens. Melet siktes over blandingen og røres forsiktig inn i røren slik at det hele blir blandet, men ikke mister luften. Smelt sjokoladen i vannbad og rør forsiktig inn i røren. Bunnen stekes 25 minutter midt i ovnen, tas ut av formen og avkjøles på rist. Når bunnen er kald legges den tilbake i formen.
  2. Hell kremfløten i en gryte og kok denne opp svært sakte og når den koker så skrus varmen ned. Sjokoladen grovkuttes og helles oppi den nå lunkne fløten (må ikke være varmere enn 55 grader da vi ikke vil at den skal skille seg). Etter at all sjokoladen er oppløst skal du ha en svært så flyelsmyk blanding med gylden farge. Mascarponen tilsettes og røres forsiktig inn med en visp inntil den er helt oppløst. Den nå ferdige toppingen helles over i formen og settes så i kjøleskapet i noen timer, men anbefaler på det sterkeste at den står der natten over.
  3. Kaken tas ut av springformen og legges på serveringsfat - alt etter hvor god selve formen er kan det hende at du må bruke en kniv for å få kaken til å slippe taket i formen. Kokesjokoladen skaves eller grovkuttes etter ønske og strøs så over toppen av kaken. Kakao siktes over hele kaken slik at toppen får ett jevnt lag kakao.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar