tirsdag 20. november 2012

Drikk nok vann

Mennesket består av hele 75% vann, og mer spesifikt så består faktisk hjernen av hele 85% vann - det sier seg selv at dersom denne balansen påvirkes i merkbar grad i den ene eller den andre retningen så vil dette kunne ha store følger for den overordnede helsen. Ved slankeforsøk eller økt grad av fysisk aktivitet fører dette ofte til både ett senket inntak av væske samtidig som at forbruket øker, og derfor er det svært viktig at en legger seg til gode vaner i forhold til supplering av den manglende væsken.

En voksen mann trenger i forhold til nyere forskning ett minimalt inntak av 3,9 liter vann i løpet av dagen, noe som betyr at ved hensyn til at 20% dekkes normalt via mat så gjenstår omtrent 3 liter som må dekkes i form av drikke. Dette tar da ikke hensyn til at enkelte andre drikker slik som brus og kaffe er vanndrivende og dermed egentlig øker det overordnede behovet. Personlig synes jeg dette er fryktelig mye og det er vanskelig å faktisk klare å drikke så mye, eller i det hele tatt i nærheten av dette - vil likevel anbefale innkjøp av en skikkelig vannflaske, eksempelvis slik som den avbildede Camelbak-flasken, da dette gjør det svært mye enklere samtidig som at man bedre kan motstå alternativer slik som brus istedenfor å benytte rent vann som tørstedrikk.

Har vært en del skriverier i media den siste tiden i  forhold til farene ved å drikke altfor mye vann selv om dette for det meste kun gjelder i de mest ekstreme tilfellene - i praksis går dette greit så lenge som en kun drikker vann når man er tørst og ikke hele tiden drikker mye av ren refleks. Under trening vil det være fristende å drikke veldig store mengder vann, men jeg finner at man blir lett kvalm dersom man drikker for mye underveis så da kan være greit å heller drikke litt underveis og så en del mer etter treningsøkten.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar